У Миколаєві на парковці здетонували боєприпаси: є загиблі і поранені

Під час події загинули двоє військових, ще 5 рятувальників отримали травми
У Миколаєві на парковці здетонували боєприпаси: є загиблі і поранені
25 Квітня 2024, 14:44
читать на русском

ДБР встановлює обставини вибухів у Миколаєві через які загинуло двоє військових та травмувалось п’ятеро рятувальників.

Про це пише пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, 24 квітня 2024 року в Миколаєві на автомобільній парковці під час необережного перевантаження боєприпасів військовослужбовцями з одного автомобіля до іншого відбулась детонація. Внаслідок вибуху загинуло двоє бійців та ще двох поранено. Також зайнялися автомобілі, які були поряд з епіцентром вибуху.

Під час ліквідації пожежі, стався ще один вибух через який травмувалися п’ять рятувальників, що приїхали на виклик.

Нагадаємо, днями зброю перевозили інші військові, які потім вбили поліцейського на Вінниччині. У підозрюваних у вбивстві поліціянта на Вінниччині військовослужбовців, за попередніми даними, було близько сотні гранат і 25 000 набоїв. Підозрювані сказали, що везли боєприпаси до свого будинку на території Вінницької області. Мета наразі невідома – це встановлюється слідством.

19 квітня 2024 року ці військовослужбовці - батько та син - самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Пізніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, а також боєприпаси, які належать до військового майна. Згодом правоохоронці затримали злочинців 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини.

Розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу) проводить Нацполіція.

За клопотанням прокурорів обом підозрюваним суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

1