У Миколаївській області місцевий житель зібрав односельців та організував незаконну сільраду

Чоловік мав свою печатку та намагався узаконити "орган самоврядування"
У Миколаївській області місцевий житель зібрав односельців та організував незаконну сільраду
Служба безпеки України, СБУ (фото: ssu.gov.ua)
29 Квітня 2021, 19:56
читать на русском

Служба безпеки України задокументувала діяльність незаконної сільської ради на Миколаївщині. Створив її місцевий прибічник ідеології так званого "народовладдя" для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Як повідомила пресслужба СБУ, чоловік ініціював збори односельців, які незаконно обрали його "новим" сільським головою. Він підготував низку документів, які мали легалізувати "орган самоврядування". Крім того, він розміщував у соцмережах повідомлення про свою "діяльність".

Досудове розслідування встановило, що очільник фейкового органу, зокрема, брав участь у "всеукраїнському національному конгресі" у грудні 2020 року в Києві. Захід мав на меті створити систему паралельних органів влади в Україні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у "сільського голови" печатку так званого органу місцевого самоврядування - "Держава Україна. Орган місцевого самоврядування". Він використовував її при листуванні з держаними установами України.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину.

Викриття і блокування незаконних дій проводилось спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України не дали спецслужбам РФ здійснити потужну вірусну атаку на держоргани України.

Російські куратори діяли через завербованого українського хакера, який мав надіслати українським посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням. Атакувати збирались центральні органи влади та органи місцевого самоврядування.

Читайте також