Від 2020 року СБУ виявила понад 90 спроб вербування українців спецслужбами РФ

Найчастіше намагались залучити українських громадян, які виїжджали до Росії у власних справах
Від 2020 року СБУ виявила понад 90 спроб вербування українців спецслужбами РФ
Бойовики на Донбасі
12 Березня 2021, 09:54
читать на русском

Від 2020 року контррозвідка Служби Безпеки України виявила понад 90 спроб вербування мешканців Донбасу спецслужбами Російської Федерації.

Про це повідомила пресслужба Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зазначається, що здебільшого спецслужбовці РФ намагались залучити українських громадян, які виїжджають до Росії у власних справах.

Працівники СБУ встановили випадки затримання людей під час проходження паспортного та митного контролю під виглядом додаткової перевірки документів. Після цього представники спецслужб РФ старалися залучити затриманих до негласної співпраці на шкоду державній безпеці України.

Через погрози та залякування від українців вимагали збирати й передавати інформацію про дислокацію та переміщення військових підрозділів, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Кураторів з Росії також цікавили персональні дані військовослужбовців ЗСУ та правоохоронців.

Такі дії кваліфікуються відповідно до ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України й караються позбавленням волі терміном до 15 років.

Нагадаємо, що Спецслужби Російської Федерації ведуть цілеспрямовану роботу проти України в інформаційній сфері, а їхні окремі підрозділи працюють лише на розхитування ситуації в Україні.

1