У Мінцифри розповіли, які смартфони хочуть придбати для вакцинованих від COVID-19 пенсіонерів

Відомство забезпечить, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому
У Мінцифри розповіли, які смартфони хочуть придбати для вакцинованих від COVID-19 пенсіонерів
Пенсіонерка зі смартфоном / Фото: Pexels
17 Лютого 2022, 10:21
читать на русском

У Міністерстві цифрової трансформації заявили, що пенсіонерам, вакцинованим від COVID-19, плануються виділити смартфони не дорожче п'яти тисяч гривень. Наразі проходять перемовини з українськими виробниками та компанією Samsung.

Про це розповів заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв'ю для dev.ua.

За його словами, Мінцифра розраховує, що один такий смартфон буде коштувати не більше п'яти тисяч гривень, але хотілось би, аби ціна була до чотирьох тисяч.

Вивчаємо можливість процедури закупівлі. Проходять переговори і з Samsung, і з українськими внутрішніми виробниками. Від однієї компанії є пропозиція зробити спецмодель на це замовлення. Бажаємо, щоб смартфон обійшовся не дорожче 5 тисяч грн. Ми хотіли б, звичайно, влізти до 4-х. Час покаже, - пояснив Вискуб.

Крім того, Мінцифри хоче, щоб телефон був прив'язаний до певного власника. Аби отримувачі не продали його чи передали сторонній особі.

І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому. Сім-картка буде прив'язана, наприклад, до IMEI телефону та зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив'язаним до паспорта для мінімізації шахрайства. Мобільні оператори пропонують нам установку спеціального додатка, який дозволить контролювати незмінність користування пристроєм. Це один із підходів, - сказав Вискуб.

Нагадаємо, президент Зеленський під час Diia Sаmmit в Києві анонсував послугу єСмартфон. Пенсіонери 60+ із зеленим ковідним сертифікатом отримають від держави смартфони з пільговим тарифом на інтернет-послуги.

Читайте також

1