У Мінекономіки назвали кількість підприємств, які вдалося евакуювати у безпечні регіони

Найбільше компаній переїхало до Львівської області
У Мінекономіки назвали кількість підприємств, які вдалося евакуювати у безпечні регіони
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
3 Серпня 2022, 23:08
читать на русском

Майже 700 підприємств перемістились у безпечні регіони в рамках програми релокації. Серед них найбільшу частку складають компанії торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, переробної промисловості.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Від старту програми релокації вже 692 компанії переїхали на нове місце, з них 484 почали працювати, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільша частка компаній (24,6%) переїжджає із регіонів активних бойових дій до Львівської області. Також бізнес переміщується до Закарпатської (16,1%), Чернівецької (11,4%), Тернопільської (7,6%), Дніпропетровської (7,4%) та Івано-Франківської (7,3%) областей.

Серед релокованих підприємств, які вже відновили свою діяльність, найбільшу частку складають:

  • компанії оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів (39% від загальної кількості),
  • переробної промисловості (33%),
  • інформації та телекомунікацій (6%),
  • професійної, наукової та технічної діяльності (5%).

Загалом українські підприємці подали 1769 заявок на переміщення виробничих потужностей через платформу цифрової взаємодії.

Заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна наголосила, що програма релокації – це комплексна підтримка підприємств на їхньому шляху до відновлення діяльності. І вона не завершується після фізичного переміщення усіх виробничих потужностей.

Держава допомагає у монтажі обладнання та налагодженні діяльності. Ми разом з підприємцями шукаємо, де вигідно придбати сировину та найняти кваліфікований персонал, як побудувати логістику та куди продати вироблену продукцію, надаємо підтримку з побудови експортних ланцюгів. Робота бізнесу вкрай важлива у воєнний час, тож докладаємо максимум зусиль, аби підприємці мали комфортні умови, щоб відновитися, – пояснила Бережна.

Читайте також наш матеріал: З 10 тисяч людей тільки 500 осіб хочуть працювати: шукати роботу вмотивовані дуже мало переселенців

1