У Міноборони пояснили, чому не називають втрати серед українських захисників

Ця інформація є державною таємницею
Головне
У Міноборони пояснили, чому не називають втрати серед українських захисників
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
14 Липня 2022, 17:09
читать на русском

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому в Україні не називають кількість загиблих на війні українських воїнів.

За її словами, втрати України у війні є державною таємницею:

Цифри загиблих  - це цифри, які є державною таємницею під час воєнного стану. Вона обумовлена воєнною доцільністю і вона обумовлена тим, що ворог не повинен знати ці цифри і використовувати це для власних спроможностей.

Маляр закликала не розповсюджувати неперевірені дані про кількість загиблих на війні воїнів.

Ми звертаємось до громадян, громадських ініціатив, які намагаються публічно встановлювати ці цифри, думаючи, що хтось їх навмисно приховує, це не так, не працюйте на ворога і не відкривайте ці цифри до завершення воєнного стану...

Нагадаємо, 1 червня президент Зеленський заявив, що на війні щодня гинуть 60-100 українських військових, а 500 отримують поранення.

У квітні глава держави повідомляв, що за час війни загинули до трьох тисяч українських військових. Ще близько 10 тисяч українських захисників та захисниць отримали поранення.

Міністр оборони Резніков у червні заявив, що Україна через війну щодня до сотні наших бійців, а поранення щоденно отримують 500 захисників.

Радник глави ОП Олексій Арестович заявив на початку червня, що під час російського вторгнення Україна втратила до 10 тисяч військовослужбовців. 

1