У Міноборони запевнили, що переписали проєкт указу про “штрафи за вогонь у відповідь” - депутатка

Депутати закликали Міноборони радитись із комітетом щодо будь-яких рішень, "які є глобальними і впливають на сприйняття громадян"
Важливо
У Міноборони запевнили, що переписали проєкт указу про “штрафи за вогонь у відповідь” - депутатка
Військовий у зоні ООС на Донбасі Фото: сторінка Міноборони у Фейсбук

Представники Міністерства оборони на засіданні комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки запевнили, що проєкт наказу №330, який нібито запроваджує штрафи для військових на Донбасі за відкриття вогню у відповідь підкоригували.

Про це заявила заступниця голови комітету Мар'яна Безугла (фракція партії "Слуга народу") після засідання, повідомляє “Укрінформ”.

Його (наказу - ред.) не існує. Тобто, то був проєкт, ми теж мали застереження щодо нього, він не був зовсім коректним. Там переробили зовсім інший наказ. Ідея була закладена цілком зрозуміла, проте, сформульована, особливо в чернетці, яка потрапила на загал, некоректно, і комітет у цьому одностайний..., - зазначила Безугла.

За її словами, депутати закликали Міноборони радитись із комітетом щодо будь-яких рішень, "які є глобальними і впливають на сприйняття громадян", щоб не було помилок навіть на етапі проєктування.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у мережі оприлюднили інформацію, що Міноборони видало наказ №330, який нібито запроваджує штрафи для українських військових на Донбасі за відкриття вогню у відповідь.

Повідомлялось, що наказ передбачає додаткову премію для військових на фронті, але якщо військовик допускає правопорушення, то його штрафуватимуть і премію скорочуватимуть.

Згодом у Міноборони спростували цю інформацію і заявили, що «наказ №330» ще не виданий.