У Мінську силовики розігнали марш пенсіонерів, є затримані

На марші були затримані журналісти опозиційного видання
У Мінську силовики розігнали марш пенсіонерів, є затримані
Затримання на протестах у Мінську Фото: TUT.by
7 Грудня 2020, 16:55
читать на русском

7 грудня силовики в Мінську розігнали акцію протесту пенсіонерів, яка традиційно проходить щопонеділка. Сьогоднішня акція стала вже десятою з початку протестів людей похилого віку.

Сьогодні пенсіонери змінили місце збору, вирішивши йти не з Червоного костелу до площі Якуба Коласа, а навпаки. Ще до початку акції на площу Якуба Коласа стягнули автобуси з силовиками, перекрили проспект і пригнали трактори.

Як повідомляє місцеве видання newsbel.by, частині пенсіонерів все ж вдалося розбитися на дві групи. Одна група демонстрантів дійшла до Привокзальної площі, інша - до площі Незалежності, де учасників протесту зустріли силовики.

Читайте також

Повідомляється, що на марші були затримані журналісти "Белсату" Любов Луньова та Іван Куракевіч. Їх обох відвезли у відділок на Окрестіна.

Затримання на протестах у Мінську

Затримання на протестах у Мінську Фото: TUT.by

Видання TUT.by повідомляє, що присутніх на площі учасників акції, які хором скандували "Ми гуляємо", через мегафон попереджали про те, що захід не санкціонований, а біля виходів з підземних переходів чергували силовики.

Інформагентство БелаПан повідомляє, що традиційна акція пенсіонерів в Мінську завершилася біля залізничного вокзалу і площі Незалежності.

Нагадаємо, у Білорусі з серпня 2020 року проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня. Зокрема, щопонеділка пенсіонери виходять на так звані "Марші Мудрості".

У ході протестних акцій в Мінську та інших містах Білорусі силовики масово затримують учасників акцій протесту.

1