У Мінсоці розповіли про розмір мінімальної пенсії у 2022 році

На наступний рік заплановане послідовне підвищення пенсій
Важливо
У Мінсоці розповіли про розмір мінімальної пенсії у 2022 році
Пенсія фото: УНІАН
29 Вересня 2021, 11:46
читать на русском

У наступному 2022 році мінімальна пенсійна виплата у людей від 70 років при наявності страхового стажу 35 років у чоловіка та 30 років у жінки буде не меншою, ніж три тисячі гривень.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, передає Мінсоцполітики. 

По-перше, з 1 березня пройде індексація пенсій. І я сподіваюсь, що у 2022 році вона відбудеться для всіх без виключення пенсіонерів за однаковими правилами. По-друге, реалізація президентської програми вікових доплат до пенсій, якою ми послідовно охоплюємо людей від 70 років, дає нам змогу вийти на нову мінімальну пенсійну гарантію, - сказала Марина Лазебна.

Зазначили, що уряд запланував послідовне підвищення пенсій на наступний 2022 рік.

За словами Лазебної, основні зусилля всіх гілок влади повинні бути спрямовані на відновлення справедливості в солідарній системі; запровадження обов’язкового пенсійного накопичення та стимулювання розвитку добровільних; забезпечення для кожної людини поважного віку доступності необхідних соціальних послуг гарантованого обсягу та якості відповідно до її індивідуальних потреб.

Також готується законопроєкт про реформу системи державних гарантій підтримки доходів непрацездатних осіб.

Нагадаємо, у Пенсійному фонді розповіли, яка середня пенсія в Україні й скільки пенсіонерів отримує виплати вище трьох тисяч гривень.

Читайте також