У Мінсоцполітики пояснили, кому субсидії перерахують автоматично

Більшості одержувачів допомоги не потрібно буде переоформляти заяви та декларації
Головне
У Мінсоцполітики пояснили, кому субсидії перерахують автоматично
Субсидії (Фото: ТСН)
17 Червня 2021, 22:00
читать на русском

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла про правила оформлення заявок на продовження надання субсидій.

Про це йшлося на телеканалі "Україна 24".

Уряд у травні сформулював, для кого автоматично перераховуються субсидії. Відтак у нас є близько 2,5 млн господарств, для яких непотрібно буде ходити і подавати нові декларації, за них це зроблять органи соцзахисту, інформація про одержувачів цих субсидій буде верифікована Міністерством фінансів. Відтоді буде прийнято рішення, якщо в людей не змінилися майнові позиції і склад домогосподарств, то для них буде перепризначено субсидії, їм буде про це повідомлено. І дуже важливо, якщо не буде ніяких змін, то субсидія призначається з 1 травня, - зазначила міністр.

Лазебна також сказала, що майже пів мільйона  українців, які повинні підтвердити факт реєстрації місця проживання, все ж будуть переоформляти документи наново.

Такі люди мають принести документи або в ЦНАП, а якщо вони живуть в маленьких громадах, то у відділ, де надається адмінпідтримка. Вони мають подати відповідні документи – заяву та декларацію – і їм також буде перепризначена субсидія, якщо вони підпадають під усі критерії осіб, які потребують підтримки держави, - уточнила міністр.

Лазебна також наголосила, що абсолютно всі субсидії віднині надаватимуться виключно у готівковій формі.

У нас було дві форми надання субсидій. Вся допомога в грошовій формі, тільки вона або надавалася людині на її рахунок, або на рахунок в банку, але перераховувалася постачальнику послуг, де людина їх отримувала. А зараз прийнято рішення лише про монетизовану форму субсидій. У нас в 93% субсидіантів монетизована форма отримання субсидій. Ми і всіх інших переводимо на цю форму, - заявила Лазебна.

Нагадаємо, 19 травня Кабінет міністрів України вніс зміни до нових правил отримання субсидії на житлово-комунальні послуги.

Звернутися за оформленням житлової субсидії можна через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи; безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад. Заповнені бланки можна також надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення або через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайті Мінсоцполітики у розділі "Е-сервіси" - "Житлові субсидії".

Читайте також

1