У Мінсоцполітики розповіли, коли запрацює накопичувальна пенсійна система

Згідно з проєктом накопичувальна система буде обов'язковою для людей до 50 років
Головне
У Мінсоцполітики розповіли, коли запрацює накопичувальна пенсійна система
Гривня, гроші Фото: сайт Нацбанку
25 Січня 2021, 01:02
читать на русском

У Мінсоцполітики вважають, що Верховна Рада України вже цього року зможе ухвалити законопроєкт про введення накопичувального рівня пенсійної системи. Втім, запуск системи можливий лише від 1 січня 2023 року.

Про це міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла в етері "Свободи слова Савіка Шустера".

За словами Лазебної, 2021 рік стане роком ухвалення закону про накопичувальну пенсійну систему. У 2022 році буде йти робота над всіма необхідними підзаконними актами й підготовкою всієї інфраструктури.

1 січня 2023 року — стане роком, коли працівники, ті категорії, які визначають закон, будуть відкладати на свої накопичувальні рахунки, - зазначила Лазебна.

Міністерка уточнила, що згідно з проєктом накопичувальна система буде обов'язковою для людей до 50 років, а для інших вона буде добровільною.

Читайте також

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) заявив, що закон про введення в Україні накопичувального рівня пенсійної системи можуть ухвалити вже цього року. Кабмін розробив з Міністерством соціальної політики відповідну стратегію запровадження.

В Україні налічується понад 11 мільйонів пенсіонерів (11 130 954), а середній розмір пенсій в країні становить 3 507 гривень.

1