80% пенсіонерів в Україні живуть за межею бідності - Денісова

В Україні прожитковий мінімум становить близько 75 доларів на одну людину в місяць
80% пенсіонерів в Україні живуть за межею бідності - Денісова
Пенсіонерка рахує копійки (фото: Шляхта не працює)
12 Жовтня 2020, 12:00
читать на русском

Пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час Соціального форумі Ради ООН з прав людини, передає пресслужба омбудсмана.

В Україні прожитковий мінімум становить близько 75 доларів на одну людину в місяць, мінімальна зарплата - 176 доларів, а понад чверті всього населення України перебуває за межею бідності.

Не дивлячись на збільшення рівня оплати праці, в Україні спостерігається таке явище, як бідність працюючих. За оцінками експертів, кожному третьому працюючому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працездатний працює на умовах вторинної зайнятості, - зазначила Денісова.

Вона також підкреслила, що в Україні незмінно високим залишається рівень бідності серед осіб пенсійного віку. За словами Денісової, пенсію в розмірі нижче або на рівні межі монетарної бідності отримують близько 80% українських пенсіонерів.

Читайте також

Нагадаємо, що уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що понад чверть всього населення України перебуває за межею бідності. Денісова наголосила, що проблема бідності посилилась під час пандемії коронавірусу. Рівень зубожіння та безробіття зростає, фіксують відсутність належного соціального забезпечення осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян, обмеження доступу до дистанційного онлайн-навчання більшості дітей з малозабезпечених сімей.