У Мінсоцполітики розповіли, як правильно переоформити субсидію

Згідно з рішенням Кабінету міністрів для оформлення субсидій на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію
Головне
У Мінсоцполітики розповіли, як правильно переоформити субсидію
Субсидії (Фото: ТСН)
14 Травня 2021, 15:43
читать на русском

Міністерство соціальної політики пояснило, яким чином можна подати документи на отримання житлової субсидії, аби заощадити свій час і не стояти у чергах.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінсоцполітики.

З метою уникнення черг, на підставі документів, поданих протягом усіх 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлову субсидію всім домогосподарствам призначать з травня 2021 року.

Просимо усіх хто потребує підтримки держави не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року, - наголосили у Міністерстві.

Звернутися за оформленням субсидії можна одним із таких способів:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;
  • безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщено на офіційному вебсайті Мінсоцполітики  https://www.msp.gov.ua .

Бланки Заяви та Декларації можна роздрукувати з офіційного вебсайту Мінсоцполітики https://www.msp.gov.ua/news/16214.html .

Щодо призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів. При  цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується з 30 до 10 днів.

Читайте також

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики змінило форми заяви про призначення субсидії  та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.