У Мінсоцполітики запропонували, як розв'язати проблеми з пенсіями для військових

У відомстві розглядають питання зміни механізму обчислення виплат
У Мінсоцполітики запропонували, як розв'язати проблеми з пенсіями для військових
Пенсії, гроші (фото: УНІАН)
14 Грудня 2020, 09:38
читать на русском

У Міністерстві соціальної політики шукають шляхи для розв'язання проблеми з розривом у виплатах пенсій військовослужбовцям.

Про це повідомив радник міністра соціальної політики Микола Шамбір в ефірі телеканалу "Україна 24".

Шамбір зазначив, що для механізму перерахунку пенсій військовослужбовцям необхідно враховувати аналогічну посаду раніше, можливо, в СРСР. За його словами, якщо в СРСР був атомний підводний човен, а в Україні наразі такого немає, тому й в країні відсутні аналогічні посади.

Прирівнювання робиться відповідне, але завжди є конфлікт, люди не задоволені, тому що немає посади, до якої можна прирівняти аналогічну посаду з тими виплатами, які були тоді, — наголосив він.

Радник міністра повідомив, що уряд займається питанням зміни механізмів для обчислення пенсій.

Читайте також

Як варіант для розв'язання проблем щодо всіх військових пенсій, щодо нерівностей, щодо усунення диспропорції між тими, хто вийшов раніше на пенсію, і сьогодні – ми розглядаємо питання зміни механізму врахування грошового забезпечення для обчислення пенсій, щоб брати грошове забезпечення конкретної людини, яка служила в той період, — сказав Шамбір.

Нагадаємо, що на наступний рік уряд передбачив п'ятиразове підвищення пенсій.

Зокрема, в січні 2021 року через збільшення мінімальної заробітної плати з 5000 грн до 6000 грн, пенсії збільшаться до 2400 грн для пенсіонерів від 65 років, зі стажем 30 років - для жінок і 35 років - для чоловіків.

З 1 березня держава планує провести індексацію пенсій на 11%.

1