У Мін’юсті розповіли, як працює реєстр педофілів

Будь-яка людина може перевірити свою наявність у реєстрі
Ексклюзив
У Мін’юсті розповіли, як працює реєстр педофілів
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
23 Жовтня 2021, 11:32
читать на русском

Підставою для внесення відомості про людину до "реєстру педофілів" є ухвала суду за місцем її проживання або відбування нею покарання. Винести таке рішення суд має за клопотанням прокурора.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі Парламент.UA.

Згідно з законом, доступ до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітнього мають лише слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

А ось право отримати інформацію з реєстру також мають керівники закладів освіти, охорони здоровʼя чи інших установ, які наглядають за дітьми, надають їм медичні, навчальні та соціальні послуги при найманні людини на роботу. Також інформацію з ЄРЗСН можуть отримати керівники органів влади та місцевого самоврядування. До того ж будь-яка людина може перевірити свою наявність у реєстрі, надіславши запит.

До реєстру вносять повне ім'я засудженого, дату його народження, місце проживання та скоєні ним злочини. Люди, внесені до реєстру, зобовʼязані повідомляти поліцію про зміну місця проживання та роботи. Тобто, за визнаними педофілами встановлюють довічний адміністративний нагляд, навіть після звільнення з в’язниці, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що до реєстру педофілів уже віднесли дані про 113 людей.

Читайте також

1