У Молдові оголосили надзвичайний стан через COVID-19

Надзвичайний стан триватиме до 15 січня 2021 року
У Молдові оголосили надзвичайний стан через COVID-19
Прапор Молдови Фото: Фейсбук-сторінка Санду
28 Листопада 2020, 22:59
читать на русском

Через швидке розповсюдження коронавірусу в Молдові влада цієї країни вирішила оголосити надзвичайний стан до 15 січня 2021 року.

Про це повідомляє Newsmaker.

Рішення ухвалили на засіданні Національної надзвичайної комісії громадського здоров’я Молдови.

Згідно з цим рішенням, з 28 листопада в Молдові заборонили роботу нічних клубів і караоке, а з 30 листопада обмежать графік роботи барів, ресторанів і кафе в нічний час: з 22:00 до 7:00 їм дозволено працювати тільки в режимі доставлення.

Окрім того, в Молдові заборонили проведення спортивних змагань, наукових конференцій та олімпіад. Зачинили також театри, кінотеатри, концертні зали та будинки культури.

Компаніям рекомендовано, за можливості, перевести усіх співробітників на дистанційну роботу.

Також в країні заборонено збиратися в громадських місцях групами більш як по три особи. Крім того, людям старше 63 років дозволено виходити з дому лише за крайньої потреби.

Читайте також

Нагадаємо, через коронавірус Грузія заборонила міжнародне регулярне авіасполучення до 1 січня 2021 року.  Уряд спочатку пообіцяв почати приймання міжнародних мандрівників з 1 липня, проте потім було заявлено, що через складну епідеміологічну ситуацію у світі відкриття регулярних міжнародних польотів відкладається до 1 серпня. Потім цей термін було продовжено до 1 вересня, потім до 1 жовтня та 1 листопада.

1