У МОЗ повідомили, коли українці зможуть отримати друге щеплення Covishield/AstraZeneca

Ефективність вакцини AstraZeneca складає 81,3%, якщо дози вводити з інтервалом 12 тижнів
У МОЗ повідомили, коли українці зможуть отримати друге щеплення Covishield/AstraZeneca
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
20 Квітня 2021, 16:44
читать на русском

Щеплення проти коронавірусу другою дозою Covishield/AstraZeneca можна буде отримати через 12 тижнів. Про дату попереджатимуть за контактним номером телефону, який людина залишала після вакцинації.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Щеплення другою дозою відбуватиметься через 12 тижнів після першої! Про час та місце вакцинації від COVID-19 вас повідомлять за контактним номером, який ви залишили під час щеплення, - йдеться у повідомленні.

У МОЗ нагадали, що за результатами досліджень, опублікованих у медичному журналі The Lancet в березні цього року, ефективність вакцини AstraZeneca після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше, зростала до 81,3%.

Тому Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації НТГЕІ збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca до 12 тижнів.

Фото: МОЗ

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу, якими щеплюють українців. Склад вакцин проти COVID-19 залежить від технології, що використовувалася для їх розробки.

Читайте також

1