У МОЗ прокоментували заклик до підприємців працевлаштовуватися до лікарень

У відомстві заявили, що медична галузь потребує допомоги
У МОЗ прокоментували заклик до підприємців працевлаштовуватися до лікарень
Лікарня (фото: Pexels)
19 Листопада 2020, 10:08
читать на русском

Заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак прокоментувала свою пораду підприємцям шукати роботу в лікарнях під час пандемії коронавірусу.

Про це вона повідомила в інтерв'ю gromadske.

За словами Микичак, медична галузь потребує допомоги. Вона зазначила, що "це добре", що її попередня заява викликала значний резонанс.

Люди почули, що є потреба в допомозі. Частина суспільства знаходиться в нерозумінні, що насправді відбувається в лікарнях, - сказала Микичак.

Читайте також

Водночас вона наголосила, що не закликала людей "іти шукати собі іншу роботу".

Моя пропозиція була в тому, щоб допомогти. Ми просимо: "Допоможіть". У нас у лікарнях потрібні й комп'ютерники, і будівельники, і технологи, і просто різнороби й охоронці. Десятки професій завжди були в дефіциті в лікарнях, а зараз особливо, - сказала заступниця міністра.

Микичак зазначила, що робота пропонується на контрактній основі. Також вона прокоментувала інформацію про низькі зарплати в медичній галузі. Микичак відповіла, що "в ресторанному бізнесі також низькі зарплати".

Нагадаємо, що заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак вважає, що підприємці, які змушені простоювати через карантин, можуть влаштуватися на роботу до лікарень.

1