У МОЗ розповіли, коли щеплюватимуть населення третьою дозою від COVID-19

Перерва між дозами щеплення має бути приблизно 6 місяців
У МОЗ розповіли, коли щеплюватимуть населення третьою дозою від COVID-19
Вакцинація (Фото: getty images)
14 Вересня 2021, 12:49
читать на русском

Впродовж наступних двох тижнів в Україні розглянуть рішення щодо введення третьої дози вакцини проти коронавірусу.

Про це заявив глава Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) Федір Лапій, передає "Суспільне".

Найближчим часом, приблизно за тиждень (розглянуть — ред.), вакцинуємо дітей від 12 років, чи не вакцинуємо, (також — ред.) щодо третьої дози для осіб з групи ризику, тяжкого перебігу COVID-19, які від початку погано відповідають на вакцинацію, мають нижчу ефективність, — сказав він.

За його словами, чим старший вік пацієнта, який отримує "бустерну" дозу, тим нижча ефективність: дві дози для осіб від 65 років — це 85% ефективності. Перерва між дозами щеплення має бути приблизно 6 місяців.

Імунологи говорять від 6 місяців і більше, або близько 6 місяців. Ми бачимо це на прикладі Ізраїлю і де тривають такі інтервали між 2 і 3 дозою для осіб з групи ризику. Я думаю, що для осіб з групи ризику ми таке рішення приймемо, але поки почекаємо, - додав експерт.

Нагадаємо, що головний медичний радник адміністрації президента Сполучних Штатів Америки Ентоні Фаучі вважає, що вакцинованим від коронавірусу людям, скоріш за все, буде потрібний додатковий укол від коронавірусу.

Читайте також

1