У МОЗ розповіли, як отримати меддопомогу в Німеччині

Українцям знадобиться медичне страхування
У МОЗ розповіли, як отримати меддопомогу в Німеччині
Ліки / Фото: Pexels
15 Червня 2022, 16:28
читать на русском

Українці, які тимчасово виїхали з країни до Німеччини через війну, можуть отримати медичну допомогу.

Про це повідомили в МОЗ у Telegram.

Основне: першочерговою точкою входу до отримання медичної допомоги для українців, які тимчасово перебувають в Німеччині та оформили тимчасовий захист, є відповідальні центри прибуття або контактні центри (Ankunftszentrum/Kontaktstelle) міст проживання, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що українцям також знадобиться медична страховка. Вона потрібна буде й надалі в разі звернення до сімейних лікарів та лікарень.

Таким чином Німеччина забезпечує страхування у 90%, тому громадянам будуть доступні всі необхідні медичні послуги. Аби отримати вузьку медичну допомогу українцю необхідно спочатку звернутись до лікаря загальної практики. Візит до нього є безкоштовним для застрахованих людей.

Своєю чергою звернутися до лікаря без попередньої домовленості можна лише в невідкладних випадках. Проте в тоді людина повинна зареєструвати свою адресу проживання в органах місцевої влади.

Загалом до лікаря потрібно йти за направленням (Behandlungsschein). Проте в деяких муніципалітетах замість направлення можуть видати медичну картку (Krankenversicherungskarte).

Українці також можуть звернутися до організацій, які анонімно та безоплатно лікують людей у разі відсутності документів, медстраховки або через інші складнощі. Відповідну організацію можна знайти тут.

Нагадаємо, переселенці за кордоном можуть оформити е-лікарняний та отримати соціальні виплати.

Читайте також

1