У МОЗ розповіли, які категорії пацієнтів можуть безкоштовно отримати КТ і МРТ

У онкохворих пацієнтів ці види діагностики є безкоштовними
У МОЗ розповіли, які категорії пацієнтів можуть безкоштовно отримати КТ і МРТ
МРТ
24 Червня 2023, 22:46
читать на русском

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України розповіли, що діагностика та лікування онкологічних хвороб входять до Програми медичних гарантій і є безоплатними для пацієнтів.

Такі вартісні методи діагностики, як МРТ та КТ – у пакеті хіміотерапевтичного лікування, – йдеться у повідомленні.

У МОЗ акцентували, що за хіміотерапевтичне лікування дітей та дорослих у стаціонарних та амбулаторних умовах у медзакладах, які підписали відповідні пакети з НСЗУ, пацієнти платити не повинні. Це за них зробить НСЗУ.

Повідомляється, що хіміотерапевтичне лікування включає всі необхідні інструментальні дослідження пацієнтів з підтвердженим онкологічним діагнозом, в тому числі:

  • магнітно-резонансна томографія (у тому числі з внутрішньовенним контрастуванням);
  • рентгенологічні дослідження, включаючи комп’ютерну томографію (з внутрішньовенним контрастуванням).

МРТ і КТ – безоплатні для пацієнтів з клінічно і морфологічно встановленим діагнозом злоякісного новоутворення. Дізнатися їхній список і розташування у вашому регіоні можна, зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ (16-77).

МОЗ нагадує, що якщо в медустанові у пацієнта вимагають гроші за безоплатні послуги, залишайте скаргу головному лікарю лікарні, а також НСЗУ.

Нагадаємо, на період дії воєнного стану в умовах відключення електропостачання лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти на ліки.

Читайте також

1