У МОЗі думають про обмеження кількості вірян у церквах

Наразі церкву можна відвідувати навіть під час карантину вихідного дня
21 Листопада, 08:28 7119

Міністерство охорони здоров'я може розглянути норму щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка), повідомляє Урядовий портал.

Головний державний санітарний лікар додав, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров`я Максим Степанов повідомив, що в церквах можна проводити богослужіння, але із дотриманням карантинних норм та при умові перебування у храмі не більше, ніж 20 людей.

Варто зазначити, що церкву можна відвідувати на вихідних, коли різні заклади на період карантину вихідного дня.

14 листопада в Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада. У цей період дозволено лише надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Більше читайте у нашому матеріалі: Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози