В Україні почав діяти карантин вихідного дня

Локдаун вихідного дня триватиме до 00:00 понеділка
Головне
В Україні почав діяти карантин вихідного дня
Коронавірус (фото: Pexels)
14 Листопада 2020, 12:14
читать на русском

В Україні почав діяти карантин вихідного дня, який триватиме щонайменше до кінця листопада.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів, передає Урядовий портал.

Згідно з документом, в період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка на території України з 14 листопада 2020 р. до 30 листопада 2020 р. забороняється:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування зі здійсненням адресного доставляння замовлень та замовлень навинос;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів;
  • діяльність закладів культури та проведення культурних масових заходів.

Водночас передбачено, що у цей період будуть дозволені надання фінансових послуг, робота фінансових установ, діяльність інкасації, операторів поштового зв'язку, робота установ медичної та ветеринарної практики, продовольчих магазинів, діяльність АЗС та СТО.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив, що якщо після введення карантину вихідного дня кількість хворих на коронавірус не зменшиться, тоді можливе введення повного локдауну.

Читайте більше в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози"