У МВС пояснили, чому збільшився час виготовлення паспортів в Україні

Також Кабмін дозволив видачу паспорта громадянина України без електронного підпису
Важливо
У МВС пояснили, чому збільшився час виготовлення паспортів в Україні
Паспорт, Україна (фото: Державна міграційна служба)
23 Червня 2022, 16:29
читать на русском

Українці зіткнулися з затримкою видачі паспортів через розв'язану росією війну проти України. Тепер процес оформлення біометричних документів триває довше, ніж це було раніше.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Чому паспорти виготовляють довше?

До труднощів з виготовлення документів призвели регулярні бомбардування, знищення або ж руйнування логістичних шляхів. Також це пов'язано із затримкою постачання необхідних витратних матеріалів для друку паспортів.

Як результат, вимушені констатувати затримки строків виготовлення документів, - пише пресслужба МВС.

Наразі МВС, Кабінет міністрів, Державна міграційна служба й ДП "Поліграфкомбінат "Україна" працюють над тим, аби розв'язати проблему й налагодити логістичні канали.

Кабмін дозволив видачу паспорта громадянина України без електронного підпису

Кабінет Міністрів дозволив виготовлення та видачу паспорта громадянина України без внесення до безконтактного електронного носія, що міститься в паспорті, засобів кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та шифрування під час воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Документ прийнято 21 червня на засіданні уряду.

Відтак, у період дії воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення виготовлення та видача паспорта здійснюватиметься без внесення до безконтактного електронного носія, що міститься у паспорті громадянина України, засобів КЕП та шифрування, - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі МВС додали, що задля зручності громадян дозволено продовжити термін дії паспортів громадянина України для виїзду за кордон та вклеїти фото дитини у паспорт батьків, як у підрозділах ДМС, так і в дипломатичних установах України за кордоном.

1