У МВС сказали, яким школам заборонять відновити навчання офлайн

Напередодні навчального року заклади освіти перевірять на наявність бомбосховищ
Важливо
У МВС сказали, яким школам заборонять відновити навчання офлайн
Школа Фото: УНІАН
20 Липня 2022, 12:03
читать на русском

У закладах освіти, які не виконають вимоги з безпеки, не відновлять офлайн навчання.

Про це повідомила речниця МВС Альона Матвєєва.

За її словами, у рамках проєкту МВС України "Безпечне освітнє середовище в умовах війни" перед початком навчального року представники ДСНС та поліції перевірять наявність та готовність бомбосховищ у закладах освіти, а також разом з освітянами проведуть низку профілактичних заходів.

Матвєєва зазначила, що рішення про початок і форму навчання в закладах освіти буде прийматися окремо в кожному регіоні або навіть кожному закладі освіти. У зв’язку із цим, на місцях у постійному режимі триває вивчення ситуації та, залежно від рівня безпеки, буде прийматися рішення про дистанційне чи очне навчання. При цьому, напередодні навчального року заклади освіти перевірять на наявність бомбосховищ.

Проєкт МВС "Безпечне освітнє середовище в умовах війни" передбачено, що служби МВС відвідають усі навчальні заклади. Ми розглядаємо це як складову навчання наших діток із погляду знання ними базових вимог безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Тож будуть внесені необхідні зміни у зміст навчальних програм для 6–11 класів. Зокрема, до предмета "Захист України" буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності, - розповіла вона.

У МВС кажуть, що у ході реалізації проєкту заплановано розробити "Абетку з безпеки для школяра середньої школи" та відповідний мобільний додаток, аби кожна дитина могла знайти для себе відповіді на запитання – як себе поводити в різноманітних небезпечних ситуаціях.

1