У начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУ Нацполіції у Києві виявили ознаки незаконного збагачення на майже 4 мільйони гривень

В активі поліцейського земля під Києвом, дві квартири та дороге авто
Головне
У начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУ Нацполіції у Києві виявили ознаки незаконного збагачення на майже 4 мільйони гривень
26 Січня 2024, 14:45
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника управління боротьби з наркозлочинністю ГУ Нацполіції у Києві. Деякі джерела пишуть що йдеться про Олександра Дибова.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Такі висновки НАЗК зробило під час проведення моніторингу способу життя поліцейського.

“У 2022 році його дружина, отримавши право користуватися та розпоряджатися автомобілем Dodge Durango вартістю 697 тис. грн, продала його своїй свекрусі. Проте фактично продовжувала ним користуватися”, – повідомляє НАЗК.

Крім того, у 2023 дружина поліцейського за довіреності від свекрухи придбала 0,12 га землі у Київській області. Вартість ділянки становить понад 3 млн гривень.

Антикорупційний орган наголошує, що заощадження та загальні офіційні доходи поліцейського, його матері та дружини значно нижчі за вартість набутих активів.

“Зазначимо, що у 2018 році мати посадовця також набула у власність дві квартири в Києві, хоча вона проживає в іншому місці”, – повідомляє НАЗК.

НАЗК направило матеріали стосовно правоохоронця до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Своєю чергою, САП має розв'язати питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів загальною вартістю 3 878 590 гривень необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави.

Нагадаємо, голова Нацполіції Іван Вигівський призначив службове розслідування щодо очільника поліції Київщини Анатолія Щадила, який, за інформацією журналістів, має під Києвом маєток із власним виходом до води.

Читайте також

1