У найближчу годину та до кінця доби 30 травня у столиці очікується гроза

Під час грози необхідно дотримуватися низки правил
У найближчу годину та до кінця доби 30 травня у столиці очікується гроза
Гроза, блискавка (фото: Pexels)
30 Травня 2021, 14:02
читать на русском

До кінця доби 30 травня у столиці очікується гроза (перший рівень небезпечності, жовтий).

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Під час грози необхідно зачинити вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері. Також необхідно:

  • якщо сильний дощ застав вас на вулиці, за можливості оминайте великі дерева – гілки можуть становити велику небезпеку;
  • якщо ж під час сильного дощу ви перебуваєте за кермом автомобіля – перш за все необхідно зменшити швидкість. Їзда на малій швидкості дозволить швидше загальмувати при виникненні аварійної ситуації, допоможе легше подолати калюжі і не втратити керування.

Департамент муніципальної безпеки КМДА рекомендує при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно повідомити екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Також у столиці під час інтенсивних дощів, в основному на місцях можливих підтоплень чергуватиме спецтехніка. Для ліквідації наслідків негоди комунальна корпорація"Київавтодор" має 73 одиниці спецтранспорту і спецзасобів. Зокрема мотопомпи, гідромонітори, помпові станції.

У разі виявлення місць підтоплень на проїжджій частині чи тротуарах можна звернутись до цілодобової диспетчерської КК "Київавтодор" за тел.: 284-74-19.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, якою буде погода у вихідні. У суботу та неділю, 29-30 травня по всій Україні очікується похолодання і дощі. У південних, східних, більшості центральних областей пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, в окремих районах очікуються град та шквали.

Читайте також

1