У Німеччині у 2024 році продовжать дію проїзних за 49 євро

Вартість проїзного можуть підвищити – 49 євро вважається "початковою ціною"
У Німеччині у 2024 році продовжать дію проїзних за 49 євро
10 Листопада 2023, 20:53
читать на русском

Проїзний на всі види громадського транспорту за 49 євро у Німеччині не скасують. Універсальний квиток буде доступний і після травня 2024 року.

При цьому вартість проїзного можуть підвищити, повідомляє rbb24.de.

Після тривалих обговорень і попереджень про можливе скасування проїзного Deutschlandticket, який діє по всій Німеччині та охоплює деякі станції сусідніх країн, було прийнято рішення продовжити його у 2024 році. Федеральний уряд і уряди земель домовилися про подальші кроки щодо фінансування проекту.

Зазначається, що гроші, не використані цього року, можна буде використати у 2024 році для компенсації фінансових збитків транспортних компаній від дешевих проїзних.

Вартість проїзного можуть підвищити – 49 євро вважається "початковою ціною". Водночас квиток хочуть зробити "більш цифровим".

Зараз оформити проїзний за 49 євро можна за умови щомісячної передплати. Цей квиток іменний та не може передаватися іншим особам. Deutschlandticket діє протягом календарного місяця на будь-яку кількість поїздок місцевим громадським транспортом по всій країні.

Нагадаємо, з 1 липня в Німеччині набули чинності нові правила використання автомобілів з українськими номерами. Біженцям потрібно подати заяву на тимчасове продовження користування українським номерним знаком, а в ній зазначити, що людина не бажає постійно перебувати в Німеччині.

Читайте також