У Німеччині восьми людям випадково ввели дозу вакцини від COVID-19, яка вп`ятеро перевищує норму

Серйозних побічних ефектів "передоз" ні в кого не викликав
У Німеччині восьми людям випадково ввели дозу вакцини від COVID-19, яка вп`ятеро перевищує норму
Вакцинація, коронавірус (фото: Reuters)
28 Грудня 2020, 20:21
читать на русском

Під час кампанії масової вакцинації в Німеччині восьми працівникам будинків престарілих випадково ввели дозу вакцини від коронавірусу, яка в п'ять разів перевищувала норму.

Про це повідомило ВВС.

Семеро жінок і один чоловік у віці від 38 до 54 років, які працюють в будинку для людей похилого віку в місті Штральзунд на північному сході Німеччини, щепилися від Covid-19 вакциною Pfizer/BioNTech. Під час щеплення їм випадково ввели дозу вакцини, яка вп`ятеро перевищує норму.

Повідомляється, що у чотирьох з них зараз легкі симптоми грипу, і вони були госпіталізовані для нагляду. Поки що ні у кого з восьми осіб немає серйозних побічних ефектів.

На інцидент вже відреагували у компанії-виробника. BioNTech заявила, що на ранніх етапах випробувань вакцини деякі добровольці отримували до 100 мікрограмів (мкг) препарату, тоді як 30 мкг - це нормальна доза. За словами компанії, від великих доз добровольці не захворіли.

Читайте також

Раніше Інститут Роберта Коха (RKI) повідомив, що з моменту початку масової вакцинації в Німеччині в неділю понад 18 тисяч осіб були вакциновані вакциною Pfizer/BioNTech проти Covid-19.

Пріоритетними групами є особи у віці 80 років і старше і ті, хто доглядає за ними в будинках для літніх людей та лікарнях.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, що німецька біотехнологічна компанія BioNTech готова надати Німеччині в першому кварталі майбутнього року 7 мільйонів доз антіковідної вакцини, а ось ситуація з вакциною AstraZeneca поки не зрозуміла.

1