Карантин у Німеччині триватиме до ослаблення захворюваності COVID-19

В країні зафіксовано 1 105 832 випадки зараження коронавірусом
Карантин у Німеччині триватиме до ослаблення захворюваності COVID-19
Карантин (фото: unsplash)
3 Грудня 2020, 10:21
читать на русском

Карантинні заходи в Німеччині залишаться у силі, якщо ситуація з поширенням COVID-19 в країні істотно не зміниться. Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

Вона повідомила, що подібний порядок був розроблений ще в листопаді і підкреслила, що федеральні землі продовжать санітарні заходи до 4 січня 2021 року.

Як повідомляє DW, 4 січня голови федерації та земель зберуться знову для обговорення подальших кроків. Планувалося, що частковий локдаун у ФРН буде діяти до 20 грудня.

За словами Меркель, мета продовження локдауну - довести захворюваність коронавірусом до менш ніж 50 випадків на 100 тисяч осіб протягом одного тижня.

Читайте також

Тим часом Німеччина готується до швидкого початку масової вакцинації від коронавірусу.

Меркель розповіла, що німецька біотехнологічна компанія BioNTech готова надати Німеччині в першому кварталі майбутнього року 7 мільйонів доз антіковідної вакцини, а ось ситуація з вакциною AstraZeneca поки не зрозуміла.

Нагадаємо, 2 грудня Кабінет міністрів відмовився від карантину вихідного дня і запровадив обмеження "помаранчевої зони" на всій території України.

За словами прем'єр-міністра (досьє Шмигаля), уряд напрацьовує заходи для можливого посилення карантинних обмежень, про запровадження яких повідомлятимуть за сім днів наперед, як визначено Верховною Радою.