У Нью-Йорку відкрили парк-острів на 132 колонах (фото, відео)

Парк Літл-Айленд (Маленький острів) розташований на річці Гудзон
У Нью-Йорку відкрили парк-острів на 132 колонах (фото, відео)
Парк Літл Айленд (Фото: Твіттер)
25 Травня 2021, 00:00
читать на русском

У Нью-Йорку відкрили парк-острів Літл-Айленд на річці Гудзон. Він стоїть на 132 бетонних колонах, вкопаних у річкове дно.

Про це пише видання Dezeen.

Спроєктував парк відомий британський дизайнер Томас Хізервік. Він спочатку називався Пірс 55, але потім його перейменували в Літл-Айленд. Парк розташований на околиці історичного району Мітпекінг, у південній частині Мангеттену.

Площа парку - 10 тисяч кв. м. У парку є три сцени для театральних вистав. Від червня до вересня 2021 року на Літл-Айленді заплановані 500 заходів.

Спонсором будівництва став бізнесмен Баррі Діллер разом із дружиною модельєркою Діаною фон Фюрстенберг.  Проєкт коштував подружжю 260 млн доларів (7,1 млрд грн). Будівництво почалося у 2016 році, але через рік зупинилося. Окружний суд США анулював виданий дозвіл після того, як некомерційна організація "Міський клуб Нью-Йорка" виступила проти будівництва.

У 2019 реалізацію проєкту вдалося відновити. Баррі Діллер сподівається, що Літл-Айленд зможе функціонувати в тому числі як нічний клуб. Бізнесмен вже подав заявку на отримання ліцензії на продаж спиртних напоїв.

Читайте також

1