У ПФУ розповіли, чи планують змінювати дати виплати пенсій

Кожному пенсіонеру встановлено індивідуальну дату виплати пенсії протягом виплатного періоду, який триває від 4 до 25 число щомісяця
У ПФУ розповіли, чи планують змінювати дати виплати пенсій
Пенсія фото: УНІАН
16 Травня 2023, 11:28
читать на русском

Попри війну, в Україні продовжують платити пенсії та інші соцвиплати. Українці звикли отримувати пенсію в конкретний день.

Голова правління Пенсійного фонду України Євген Капінус в інтерв'ю ТСН розповів,  чи планується найближчим часом змінювати дату виплати.

Він зазначив, що пенсія виплачується через відділення поштового зв’язку або банківськими установами.

"Спосіб виплати пенсіонер обирає самостійно під подання заяви про призначення пенсії. Змінити спосіб виплати або уповноважений банк пенсіонер може за своїм бажанням, подавши відповідну заяву до будь-якого сервісного центру Фонду або через вебпортал", – сказав Капінус.

За його словами, з метою забезпечення стабільного фінансування виплат кожному пенсіонеру встановлено індивідуальну дату виплати пенсії протягом виплатного періоду, який триває від 4 до 25 число щомісяця.

«Про встановлену дату виплати пенсіонера інформують в обов’язковому порядку. Тому, незалежно від способу виплати, через банк чи через пошту, пенсіонер має можливість отримати належну йому пенсію у визначену дату виплати. Наразі ми не розглядаємо питання щодо зміни встановленої дати виплати пенсії», – резюмував він.

Нагадаємо, у квітні відбувся перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, але доплати для них надійдуть лише у червні. Так сталося через затримку надходження даних до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Також українці можуть скористатися послугами Пенсійного Фонду України (ПФУ) у будь-якому сервісному центрі, незалежно від місця реєстрації.