У Польщі змінили умови отримання Картки поляка для українців

Українці зможуть отримати Картку поляка у спрощеному режимі
У Польщі змінили умови отримання Картки поляка для українців
Картка поляка Фото: https://www.gov.pl
20 Липня 2022, 09:55
читать на русском

Уряд Польщі змінив умови отримання Картки поляка для українців.

Про це повідомила пресслужба польського уряду.

Зазначається, що за кілька тижнів подати заяву та отримати Картку поляка, а також продовжити термін її дії, можна буде в усіх 16 воєводських управліннях Польщі. Раніше зробити це можна було виключно в польських консульствах в Україні.

Для того, щоб громадяни України, які проживають у Польщі, могли подавати документи на отримання Карти поляка, не виїжджаючи в Україну, Міністерство закордонних справ підготувало постанову, яка це уможливить, – йдеться в повідомленні.

Отримати Картку поляка зможуть українці, на яких поширюється положення Закону від 7 вересня 2007 року про Карту поляка. Стандартний термін розгляду – 2 місяці, а термін дії отриманої карти – 10 років. Оформлення є безплатним.

Довідково: Картка поляка – документ, який підтверджує приналежність особи до польського народу поза межами історичної батьківщини. Власникові Картки поляка належать права, визначені законом від 7 вересня 2007 року про Картку поляка, ухваленого Сеймом Польщі. Метою ухвалення закону про Картку поляка вважається необхідність підтримки польських громадян і їх нащадків у країнах, утворених після розпаду СРСР.

Нагадаємо, Польща з 25 липня вводить нові правила ввезення домашніх тварин з України до Республіки.