У Полтаві оголосили архітектурний конкурс на спорудження пам'ятника Петлюрі

Переможець отримає 40 тисяч грн
У Полтаві оголосили архітектурний конкурс на спорудження пам'ятника Петлюрі
Полтава (фото: facebook.com/poltava24)
21 Січня 2021, 04:11
читать на русском

У Полтаві оголосили про початок Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на спорудження у місті пам'ятника Симону Петлюрі.

Про це повідомили у Полтавські обласній державній адміністрації.

У Полтавській ОДА вважають, що постать Петлюри заслуговує належного вшанування в рідному місті зі спорудженням пам'ятника.

З метою задоволення ініціатив громадськості й відновлення історичної справедливості Полтавською ОДА оголошено проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно конкурсу на спорудження в м. Полтава пам’ятника Симону Петлюрі, - йдеться у повідомленні.

Завдяки конкурсу хочуть знайти найкращі проєктні пропозиції. Пам'ятник планують встановити на вулиці Соборності, 67 у місті Полтава.

Конкурс буде проводитись в один тур на безоплатній основі, без сплати реєстраційного внеску. Кількість учасників необмежена.

У конкурсі можуть взяти участь фахівці, авторські колективи в галузі архітектури та скульптури, які на дату його оголошення:

  • мають освіту за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста/магістра відповідних спеціальностей (архітектор, скульптор);
  • мають досвід роботи за фахом не менше п’яти років;
  • мають досвід у проєктування та спорудженні монументальних об’єктів.

Подати проєкт на конкурс можна буде із 26 квітня по 29 квітня 2021 року. З 31 травня по 10 червня 2021 року буду оголошені результати.

Читайте також

Переможці конкурсу отримують гроші премії:

  • І премія – 40 000 гривень (одна);
  • II премія – 20 000 гривень (одна);
  • III премія – 10 000 гривень (одна).

У 2021 році виповнюється 100-річний рубіж Української революції 1917–1921 років. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби й відродження української нації. Саме в період подій Української революції 1917–1921 років було ініційовано створення української армії. Симон Петлюра став відданим і рішучим командувачем повстанського та визвольного руху.

Маючи неординарні організаторські й дипломатичні здібності, авторитет в армії та в уряді Симон Петлюра очолив Директорію Української Народної Республіки та виконував обов’язки Головного отамана військ УНР. Ідеї Симона Петлюри українці відроджують уже в незалежній Україні.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації України обіцяло 1 млн грн тому, хто зламає застосунок "Дія", та допоможе виявити його вразливі зони.