У пожежі на судні в Індійському океані загинув український моряк - МЗС України

Загиблому хлопцю було 20 років
Важливо
У пожежі на судні в Індійському океані загинув український моряк - МЗС України
Судно, корабель (фото: EPA)
29 Червня 2021, 14:10
читать на русском

Внаслідок загоряння судна MSС MESSINA в Індійському океані поблизу Шрі-Ланки загинув український моряк. Його тіло уже доставили в Сінгапур.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби посольства України в Індії та Сінгапурі, передає Інтерфакс.

25 червня на відстані 425 морських миль від порту Блер на Андаманських островах в Індійському океані в машинному відділенні контейнеровоза MSС MESSINA сталася пожежа, внаслідок якої загинув громадянин України 2001 року народження, - сказав Ніколенко.

Він уточнив, що на борту перебувало 28 членів екіпажу, з них – 26 громадян України, судно прямувало з Коломбо (Шрі-Ланка) до Сінгапуру.  Пожежу вдалося загасити силами екіпажу та за допомоги декількох суден, що були неподалік. Інші моряки внаслідок займання не постраждали: їхній стан задовільний.

Тіло загиблого українського моряка вже доставлено до Сінгапуру. Розпочато процедуру підготовки до його репатріації. Справа перебуває на особливому контролі Посольства України в Сінгапурі, - заявив Ніколенко.

Нагадаємо, що 25 червня в Індійському океані загорілось судно MSC MESSINA. Воно перевозило з Коломбо 38 контейнерів до Сінгапуру.