У Раді вимагають від Шмигаля назвати дату початку масової вакцинації

Старт вакцинації у ВР назвали персональною відповідальністю прем'єра та уряду
У Раді вимагають від Шмигаля назвати дату початку масової вакцинації
Олена Кондратюк Фото: сайт Верховної Ради
25 Січня 2021, 15:16
читать на русском

У Верховній Раді вимагають від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля назвати конкретну дату початку масової та безкоштовної вакцинації українців від COVID-19.

Як зазначила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, парламент починає свою роботу після "локдауну" з новими викликами, які стоять перед країною. Серед них - вакцинація громадян від COVID-19.

З минулого року я задаю прем’єр-міністру одне й те саме питання – що з вакциною для України? Переконана, що масова безкоштовна вакцинація українців від COVID-19 має бути пріоритетом для Верховної Ради та уряду. Мало того – це персональна відповідальність прем’єр-міністра і всього Кабміну, - передає слова Кондратюк пресслужба парламенту.

Читайте також

Вона зазначила, що сьогодні в лідерах імунізації є саме ті країни, чиї Уряди змогли ефективно провести переговори з виробниками та заздалегідь замовити достатні запаси вакцин від COVID-19.

Заступниця Разумкова, зокрема, навела приклад Польщі, де вже проведено майже 700 000 щеплень, а запаси Польщі цього року сягнуть 80 млн доз вакцини від коронавірусу.

І коли я дивлюся на глобальну мапу вакцинації, мені стає дуже боляче за Україну. Бо вона стала єдиною у всій Європі, яка досі не отримала жодної партії вакцини та не розпочала вакцинацію, - зауважила Кондратюк.

Вона також звернулася до прем’єр-міністра (досьє Дениса Шмигаля) щодо необхідності інформування громадян про те, яка кількість вакцин вже була законтрактована урядом України за кошти держбюджету; яких виробників та якої ефективності ці вакцини; яку саме вакцину, в якій кількості, з якою ефективністю і в які терміни Україна отримає в рамках благодійної ініціативи COVAX.

Читайте також наш матеріал: Референдум, вакцина і пластикові пакети: чим займатимуться нардепи після локдауну

1