У РНБО повідомили, за яких умов можна зупинити епідемію COVID-19

За словами Данілова, люди повинні зрозуміти, що відповідальні не тільки за себе
У РНБО повідомили, за яких умов можна зупинити епідемію COVID-19
Коронавірус, карантин (фото: People’s Daily, China)
27 Листопада 2020, 15:34
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що епідемію коронавірусу в Україні можна зупинити лише тоді, коли кожна людина перебуватиме в умовах особистого карантину.

Про це він розповів в інтерв'ю Фокусу.

Щодо тотального карантину та умов, за яких можуть ввести локдаун, Данілов зазначив, що все залежить від поведінки громадян.

Читайте також

На його думку, епідемію вдасться зупинити у тому випадку, якщо кожен громадянин перебуватиме в умовах особистого карантину, тобто обмежить свої соціальні контакти до мінімуму, а також користуватиметься всіма засобами індивідуального захисту.

Епідемію можна зупинити, якщо кожен із нас перебуватиме в умовах особистого карантину - зведе до мінімуму кількість контактів, буде користуватися всіма засобами захисту. Поки ж зайдіть на базар чи магазин - ніхто не дотримується дистанції, і це проблема. Всі мають зрозуміти, що вони відповідальні не тільки за себе, а й за тих, хто поруч, - наголосив він.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що введення локдауна розірве ланцюг передачі хвороби COVID-19, що може звести захворюваність до нуля. А з іншої сторони - треба врахувати економічну точку зору. За його словами, існують передумови для введення жорсткого карантину - епідситуація та навантаження на медичну систему.

1