У Росії заарештували квартиру та рахунки опозиціонера Навального

Арешт стосується справи за позовом компанії "Московський школяр", яку пов’язують із бізнесменом Євгеном Пригожиним, відомим як "кухар Путіна"
У Росії заарештували квартиру та рахунки опозиціонера Навального
Олексій Навальний (фото: Twitter)

У Росії судові пристави наклали арешт на квартиру опозиціонера Олексія Навального в московському районі Мар'їно. Також стало відомо про арешт рахунків політика.

Про це повідомила речниця політика Кіра Ярмиш.

За її словами, це пов'язано з позовом компанії "Московський школяр", яку пов’язують із бізнесменом Євгеном Пригожиним, відомим як "кухар Путіна". Ярмиш додала, що 27 серпня пристави оголосили заборону реєстраційних дій на частку Навального у квартирі.

Це означає, що квартиру можна продати, подарувати або закласти. Тоді ж були арештовані рахунки Навального, - пояснила вона.

Читайте також

Нагадаємо, організований Навальним “Фонд боротьби з корупцією” звинувачував комбінат харчування "Московський школяр" у спалаху дизентерії в московських дитячих садках і школах у грудні 2018 року. Після цього комбінат вимагав з Навального, Соболь і ФБК по пів мільярда рублів, як компенсацію шкоди діловій репутації.

У жовтні 2019 року суд задовольнив позов і постановив стягнути з відповідачів загалом 88 мільйонів рублів (близько 1,1 млн доларів). Через програний позов Навальний оголосив про закриття ФБК.

В кінці серпня 2020 року Пригожин викупив у "Московського школяра" право вимагати борг з представників ФБК.