У селах дозволили будувати багатоповерхівки

Це відкриває вікно можливостей для забудовників у передмісті столиці
У  селах дозволили будувати багатоповерхівки
Багатоповерховий будинок Фото: УНІАН
10 Вересня 2021, 22:44
читать на русском

Громадська організація "Коло українських будівельників" виграла у суді справу щодо скасування заборони на будівництво багатоповерхівок у селах із населенням понад тисячу осіб.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду Києва за результатами

Зазначається, що апеляційний суд відхилив скаргу Міністерства розвитку громад і територій на рішення Окружного адмінсуду про визнання протиправним скасування наказу відомства про закріплення в державних будівельних нормах заборони на будівництво багатоповерхових будинків у селах із населенням понад 1 тисячу осіб і кварталах садибної забудови.

З 2 вересня рішення набрало законної сили та відповідні норми ДБН більше не діють. Це відкриває вікно можливостей для забудовників у передмісті столиці, - зазначив керівний партнер юридичної компанії TOTUM Юрій Хапко.

При цьому багатоповерхівка не повинна бути вище 12 м (чотири поверхи), а також не допускається розміщення багатоквартирних (секційних) будинків у кварталах садибної забудови.

У містах з населенням до 50 тисяч забороняється будувати будинки вище 27 метрів (до дев'яти поверхів включно), з населенням 50-100 тисяч – понад 48 метрів (до 16 поверхів включно).

За даними "Економічної правди", головою Ради асоціації "Коло українських будівельників" є Юрій Кватерчук. Він є другом дитинства, кумом та бізнес-партнером Володимира Родіна у будівельній групі компаній BD Holding. Родін був помічником колишнього першого заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова та колишнім співробітником СБУ.

Поінформоване джерело ЕП розповіло, що "Офіс реформ Юрія Кватерчука" був мозковим центром тіньового ДАБІ, де напрацьовувалися ідеї щодо реалізації корупційних схем в умовах реформування будівельної галузі та визначалася кадрова політика.