У Шотландії запланували новий референдум про незалежність

Там планують референдум, попри пандемію
У Шотландії запланували новий референдум про незалежність
Шотландія (фото з відкритих джерел)
28 Листопада 2020, 08:29
читать на русском

У Шотландії збираються провести другий референдум про незалежність від Великої Британії 2021 року. Він запланований на першу половину терміну повноважень нового складу парламенту Шотландії, вибори до якого пройдуть у травні 2021 року.

Про це заявила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, передає видання BBC.

Я думаю, з цілої низки причин референдум повинен проводитися в більш ранній частини наступного парламенту. Я має намір більше сказати про це перед виборами в нашому маніфесті, але ми все ще перебуваємо в глобальної пандемії, - заявила Стерджен.

Читайте також

Очікується, що парламентські вибори в Шотландії виграють представники правлячої Шотландської національної партії (SNP), лідером якої є Стерджен. Перемогу на виборах у партії розглядають як мандат на проведення ще одного референдуму про незалежність.

Раніше 14 січня офіційний Лондон не дав дозволу Шотландії проводити референдум щодо виходу країни зі складу Великої Британії.

У документі за підписом Джонсона нагадується, що на попередньому референдумі 2014 року більшість шотландців проголосували за збереження єдності з британською короною.

Нагадаємо, раніше Шотландія стала першою країною у світі, яка на законодавчому рівні зробила тампони і прокладки безкоштовними для жінок.

1