У січні до реєстру корупціонерів внесли майже 500 осіб - НАЗК

Відомості були внесені за результатами опрацювання 1029 судових рішень
У січні до реєстру корупціонерів внесли майже 500 осіб - НАЗК
Логотип НАЗК Фото: nazk.gov.ua
17 Лютого 2021, 13:35
читать на русском

У січні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло відомості про 477 осіб до реєстру корупціонерів. 

Відомості були внесені за результатами опрацювання 1029 судових рішень, надісланих Державною судовою адміністрацією України, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особи, які потрапили до Реєстру, 104 притягнуті до кримінальної та 375 — до адміністративної відповідальності за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Читайте також

До кримінальної відповідальності протягом січня притягнуто: два депутати місцевих рад; один посадовець рядового і начальницького складу ЗСУ та військових формувань; один працівник органів Державної митної служби або атестований у складі Держмитслужби; один посадовець органів чи установ виконання покарань, слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби, 6 працівників юридичних осіб публічного права.

Нагадаємо, що понад 10 тисяч посадовців умисно не подали декларації. Тому вони не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності через рішення Конституційного суду України про скасування відповідної статті Кримінального кодексу.

1