У "Слузі народу" пояснили, навіщо влада ввела держрегулювання цін на продукти

Завдяки цьому соціальні верстви населення не страждатимуть від подорожчання товарів
Головне
У "Слузі народу" пояснили, навіщо влада ввела держрегулювання цін на продукти
Харчові продукти, яйця Фото: Pexels
13 Січня 2022, 15:08
читать на русском

Нещодавно Кабінет міністрів України ввів граничний рівень торговельної надбавки на деякі продукти, зокрема цукор, борошно, яйця, олію, масло тощо. Народний депутат зі "Слуги народу", голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев пояснив, навіщо влада ввела держрегулювання цін на продукти.

Про це Гетманцев сказав в ефірі телеканалу LIVE, пише Telegram-канал "Новини.LIVE".

Коли ціна йде вгору - всі аграрії від цього заробляють і всім від цього добре. З іншого боку - продукти харчування дорожчають. І держава може приймати такі тимчасові рішення, коли обмежується націнка на певні категорії товарів, але вони є тимчасовими, вони не є ринковими. Завдання держави в цьому контексті полягає саме в тому, щоб соціальні верстви населення не страждали від подорожчання цін. Тому ми будемо послідовно допомагати, – зазначив депутат.

Гетманцев додав, що зростання цін на енергоносії - не єдина проблема в світі. Зростання цін на харчові продукти також є досить істотним, а якщо говорити про яйця, зернові і крупи - на цьому наші аграрії добре заробляють.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України ввів граничний рівень торговельної надбавки на хліб та батон. До кінця дії карантину роздрібні торговці не можуть встановлювати націнку вище 10%.

Читайте також

1