У "Слузі народу" пояснили висловлювання свого депутата про конфлікт у Нагірному Карабасі

Особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції - прес-служба партії
У "Слузі народу" пояснили висловлювання свого депутата про конфлікт у Нагірному Карабасі
Слуга народу Фото: sluga-narodu.com
2 Жовтня 2020, 17:43
читать на русском

У "Слузі народу" назвали висловлювання депутатки про конфлікт у Нагірному Карабасі її особистою думкою. Так у партії відреагували на заяву народної депутатки Людмили Марченко про готовність України надати військову допомогу Азербайджану у військовому конфлікті у Нагірному Карабасі.

Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І, тим паче, офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте, рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати лише уряд та президент України", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому прес-службою партії у Telegram-каналі.

Читайте також

У партії закликали представників влади бути зваженими у своїх заявах і не провокувати протистояння та ворожнечу, а також не суперечити офіційній позиції України, передає Інтерфакс-Україна.

У нашій країні мешкають численні вірменська та азербайджанська діаспори. Україна на своїх теренах має забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад. Ми щиро співчуваємо рідним і близьким загиблих та поранених унаслідок бойових дій. І бажаємо миру Південному Кавказу, - наголосили у "Слузі народу".

Читайте також

Нагадаємо, народна депутатка Людмила Марченко в ефірі телеканалу "Україна 24" у четвер заявила про готовність надання Україною військової допомоги Азербайджану в разі, якщо виникне така необхідність.

На заяву депутатки відреагував Міністр закордонних справ України, який закликав депутатів обережніше висловлюватися щодо питань, які стосуються військової допомоги іноземним державам.

Кулеба нагадав, що "Україна є домівкою для чисельної вірменської та азербайджанської діаспор" і тому вкрай важливо забезпечити мир та міжнаціональну згоду для всіх етнічних громад, які проживають в Україні.