У справі ексголови Укравтодору затримали ще трьох людей

Серед затриманих, зокрема, ексглава паливно-енергетичного концерну та колишній голова правління енергетичної компанії
У справі ексголови Укравтодору затримали ще трьох людей
Славомір Новак

Польські правоохоронці у справі ексгендиректора Укравтодору і колишнього міністра транспорту Польщі Славоміра Новака затримали ще трьох людей.

Про це повідомляє польське інформагентство РАР.

Затриманим пред'явили звинувачення в наданні Новаку хабарів на загальну суму у кілька сотень тисяч злотих (понад 1 млн грн) за впливові посади.

Серед затриманих, зокрема, ексглава паливно-енергетичного концерну Даріуш К., а також колишній голова правління енергетичної компанії Войцех Т.

За даними слідства, вони давали хабарі в період, коли Новак виконував обов'язки голови політичної Ради кабінету міністрів і коли він обіймав посаду міністра транспорту, будівництва та водних ресурсів Польщі.

Раніше польські слідчі виявили майно, яке Новак приховував.

Новака затримали 20 липня. Окрім поляків, у розслідуванні бере участь й Національне антикорупційне бюро України.

Так, у НАБУ повідомили, що посадовці Укравтодору створили злочинну організацію, яка займалась розкраданням коштів міжнародних організацій, які виділяли на ремонт доріг в Україні. Подібні махінації за участю тих же осіб виявили в Польщі.

Славомір Новак з 2011 по 2013 рік працював на посаді міністра транспорту, будівництва і морського господарства Польщі в уряді прем'єра Дональда Туска. Також він обіймав посаду голови Укравтодору до 2019 року.