У США попередили мешканців про "опади з ігуан"

Ящірки впадають в анабіоз і падають з гілок дерев
У США попередили мешканців про "опади з ігуан"
Ігуана Фото: скрін з відео ВВС
25 Грудня 2020, 07:20
читать на русском

Метеорологи у Сполучених Штатах Америки попередили мешканців окремих штатів про можливі "опади" у вигляді ящірок, а саме - ігуан.

Dec 21 - Brrr! Much colder temps expected for Christmas. Low temperatures in the 30s/40s and falling Iguanas are possible. Keep up with forecast changes and stay warm! #flwx pic.twitter.com/BRYfugIE5Q

— NWS Miami (@NWSMiami) December 21, 2020


Метеорологи зазначають, що на Різдво очікується набагато холодніша температура, ніж зазвичай.

Можливі низькі температури як в 30-40-ті роки та падіння ігуани. Слідкуйте за змінами прогнозів і будьте в теплі, - наголосили у службі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Miami Lakes Lifestyle (@miamilakeslifestyle)


Настає сезон замороженої ігуани, будьмо обережні, - написала на своїй сторінці в Instagram Національна метеорологічна служба Маямі.

Читайте також

Метеорологи побоюються, що зелені ящірки зціпеніють від низької температури та почнуть падати з дерев, як це було раніше.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Hash (@hashmedia.fr)

"Дощ з ігуан" для Флориди не новина. В останній раз подібне сталося там у 2018 році. Тоді деякі ящірки, відігрівшись в руках дбайливих громадян, покусали "рятівників" від стресу.

Спеціалісти кажуть, що ігуани довжиною більше метра можуть важити до 8-9 кілограмів. Коли температура повітря опускається нижче +5 за Цельсієм, ігуани ціпеніють, їх метаболізм сповільнюється, але вони дихають, навіть коли здаються неживими.

Нагадаємо, метеорологи вже фіксували дивні опади у вигляді комах, риб, жаб та інших дрібних тварин під час злив.

Вони пояснюють це тим, що торнадо, які розвиваються під час грози, проходять над водоймами і захоплюють більшу частину тварин, що знаходяться на їх поверхні. Потім шторм переносить їх - іноді на велику відстань від початкового місця розташування.

1