У США представили морське безпілотне судно

Воно отримує енергію від вітру
У США представили морське безпілотне судно
Безпілотник-вітрильник у США (фото: New Atlas)
20 Січня 2021, 03:03
читать на русском
Стартап із Сан-Франциско (США) Saildrone представив нове автономне судно-безпілотник Saildrone Surveyor.

Про це повідомляє портал New Atlas.

Зазначається, що 22-метрове судно, яке отримує свою енергію від вітру, може працювати автономно або управлятися з берега.

На борту Saildrone Surveyor встановлене гідроакустичне обладнання, необхідне для картографування морського дна на глибині до 7000 м, а також для збору зразків ДНК з товщі води, для дослідження морських організмів.

Читайте також

У компанії висловили сподівання, що дрон зможе допомогти заповнити деякі масивні прогалини в нашому розумінні морського середовища.

Саме судно має можливість перебувати на воді до 12 місяців. Перші тести безпілотника на воді заплановані вже цього тижня.

Нагадаємо, що компанія FLY-R розробила два прототипи дрона з крилами у формі ромба. Перший - здійснює розвідку й спостереження, другий - перевозить вантажі.

Перший прототип отримав назву R2-150. Дрон, з довжиною крила 1,5 метра, може автономно здійснювати розвідку й спостереження. Максимальна швидкість польоту становить 115 км за годину. Апарат також може здійснювати політ до двох годин на одній зарядці, та передавати відеозображення в реальному часі.

Інша модель призначена для перевезення вантажів. Дрон R2-HSTD, що розганяється до 803 км за годину, більш придатний під час військових навчань.

1