У США розпочали вакцинацію від Covid-19

Першою вакцинованою американкою стала медсестра Сара Ліндсей
У США розпочали вакцинацію від Covid-19
Вакцина, щеплення (фото: Unsplash)
14 Грудня 2020, 22:56
читать на русском

У понеділок, 14 грудня, у США розпочалася кампанія з масової вакцинації проти коронавірусу.

Про це у Twitter повідомив президент США Дональд Трамп.

Перше щеплення зроблено. Вітання, США! Вітання, світ! - написав Трамп.

Першою особою, яка отримала поза клінічними випробовуваннями щеплення вакциною, розробленою компаніями Pfizer і BioNTech, стала медсестра з Нью-Йорку Сара Ліндсей, повідомило агентство AFP.

Як відомо, загалом уряд США замовив 100 мільйонів доз вакцини BioNTech/Pfizer, яку Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило за терміновою процедурою. Нею зможуть вакцинувати людей віком від 16 років.

Крім того, розробник іншої вакцини - фармацевтична компанія Moderna - заявив наприкінці минулого тижня, що уряд США зарезервував у нього додатково 100 мільйонів доз. Утім, FDA поки не зареєструвала цю вакцину. Рішення управління очікується до кінця цього тижня.

Читайте також

Нагадаємо, Канада схвалила використання вакцини від коронавірусу розробки Pfizer і BioNTech і планує її для 249 тисяч осіб. В країні вже вивчили можливості зберігання препарату в особливих умовах (при температурі від -60 до -80 градусів за Цельсієм) і тестово випробували потужності в штатах. На наступному тижні Канада почне отримувати вакцину з Бельгії, де будуть робити її для США, Канади, Євросоюзу, Великобританії та Японії протягом року.

1