У США сьогодні запустять український наносупутник

Наносупутник створили науковці КПІ ім. Сікорського
У США сьогодні запустять український наносупутник
Супутник (Фото: Flicr)
3 Січня 2023, 13:13
читать на русском

У вівторок, 3 січня 2023 року, в Сполучених Штатах Америки запустять на орбіту Землі український наносупутник PolyITAN-HP-30. Його створили фахівці КПІ ім. Ігоря Сікорського до 30-річчя Незалежності України.

Як повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України, запуск наносупутника в космос відбудеться з мису Канаверал.

Старт ракети-носія Falcon-9 від компанії "SpaceX" має відбутися о 16:56 за київським часом.

"Наносупутник PolyITAN-HP-30 створили науковці Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" виключно за бюджетні кошти, що надавались Міністерством освіти і науки України в межах реалізації відповідних проєктів-переможців конкурсів наукових досліджень і розробок та договору базового фінансування", – йдеться у повідомленні.

Після виведення на заплановану орбіту наносупутник забезпечить реалізацію наукового експерименту з дослідження ефективності функціонування теплових труб (heat pipes) різних конструкцій як основного елемента систем термостабілізації космічних апаратів.

Зазначається, що трансляція події відбуватиметься на офіційному ютуб-каналі КПІ ім. Ігоря Сікорського. Вона почнеться о 16:00.

Нагадаємо, що фонд Сергія Притули оголосив 18 серпня 2022 року про покупку за зібрані українцями гроші "народного супутника". Супутник окупився за два дні роботи.

Читайте також

1