У столиці подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая

Також у столиці реконструюють Вокзальну площу
У столиці подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая
Трамвай (фото: Pexels)
26 Червня 2021, 06:18
читать на русском

У Києві подовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая та реконструюють Вокзальну площу, що поліпшить транспортне сполучення з центральною частиною міста.

Таке рішення ухвалили на пленарному засіданні Київської міської ради, повідомляє КМДА.

Проєкт "Київська міська мобільність", реалізація якого планується коштом Міжнародного банку реконструкції та розвитку, складається з подовження Борщагівської лінії швидкісного трамвая до центру Києва. Планується побудувати близько 3,5 км трамвайної лінії вулицями Жилянською та Саксаганського, а також реконструюють Вокзальну площу.

За словами депутата Київради, члена Постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Білоцерковця, комунальне підприємство "Київпастранс" візьме участь у проєкті "Київська міська мобільність", оскільки потрібно забезпечити мобільність та функціонування сучасного пасажирського транспорту, покращити пішохідну інфраструктуру, паркувальні зони, обмежити швидкість руху транспортних засобів та розвинути інфраструктури для руху велосипедів.

У проєкті передбачено зменшення навантаження на метрополітен та поліпшення екологічної ситуації, підвищення безпеки та привабливості міста в очах його мешканців і гостей столиці, – зазначив Білоцерковець.

Повідомляється, що реалізація зазначених заходів та компонентів проєкту дасть змогу:

  • покращити якість транспортного обслуговування мешканців та гостей столиці і забезпечити збільшення використання громадського транспорту в місті;
  • надати прямий доступ до центру міста жителям масивів Борщагівка та Відрадний;
  • зменшити навантаження на метрополітен, зокрема, зменшити пасажиропотік Святошинсько-Броварської лінії метро та його станцій пересадок;
  • зменшити час поїздки громадським транспортом;
  • підвищити стан громадської безпеки біля залізничного вокзалу;
  • покращити екологічну ситуацію в центрі міста.

Нагадаємо, до 15 серпня у Києві закрили рух на лінії швидкісного трамвая від станції "Старовокзальна" до станції "Гната Юри". На час виконання робіт внесені зміни в роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту.

Читайте також

1