У судді в Київській області відберуть 5,7 млн гривень

Гроші будуть передані державі
У судді в Київській області відберуть 5,7 млн гривень
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
13 Липня 2022, 18:37
читать на русском

У одного із суддів Київської області знайшли гроші, які він міг заробити незаконним шляхом.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), активи у розмірі 5,6 млн гривень будуть конфісковані на користь держави.

13 липня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн гривень," законність набуття яких не підтверджена суддею одного з районних судів Київської області".

На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру у м. Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн гривень. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з’ясовано, що грошові кошти, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті шляхом законних доходів судді, - кажуть у САП.

Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн гривень грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів. Суд частково задовольнив позов прокурора, визнав необґрунтованим активом квартиру та вирішив стягнути в дохід держави 3,6 млн гривень.

Нещодавно СБУ заарештувала активи українських компаній, які належали російським "Газпрому", "Роснєфті" та "Росатому".

1